První skicrossové akce v sezóně 2016/2017

Skicrossový tým lyžařů Ski klubu VM má za sebou první letošní camp a první závody Českého Poháru.

 

Skicrossový camp

Čtyři naši závodníci (Dana Harvey, Ondra Fischer, Hanka Krčálová a Katka Neumanová) se ve středu 25. 1. vydali na třídenní Skicrossový camp na Dolní Moravě. Zde nejen trénovali crossovou trať od startovních boxů až po cílové boule, ale techniku pilovali i mimo trať. Tréninky vedli zkušení trenéři české skicrossové reprezentace Zdeněk Šafář a Vladimír Augusta. Tréninky probíhaly 2x denně (dopoledne a odpoledne) a mezitím se závodníci bavili lyžováním na sjezdovce a trénováním nových triků ve snowparku, což se bohužel vymstilo Hance Krčálové, která se zde zranila a nemohla se účastnit víkendových závodů Českého Poháru.

 

Český pohár ve skicrossu

O víkendu (28. - 29. 1.) se zbývající tři závodníci účastnili také závodů. Dana Harvey jela v kategorii žákyně, kde se v sobotu umístila na 3. místě a v neděli skončila 4. Je nutno ale dodat, že jela se zkušenými závodnicemi, které byly starší i vyšší. Ondra Fischer, jezdící také v žákovské kategorii, neměl v prvním startu štěstí na los, v sobotu se umístil na 9. místě a v neděli po napínavém finiši skončil šestý. Katka Neumanová jela již mezi ženami své první FIS závody, kterých se účastnily i Nikol Kučerová a Klára Kašparová (obě dvě reprezentantky ČR). V sobotu se Katka nekvalifikovala do finále, protože ji na závěrečné rovince předjela slovinská reprezentantka a tak skončila šestá. V neděli Slovince Katka porážku oplatila, ve finále se jí už tolik nedařilo, takže si odvezla 4. místo.

Celou akci bylo pěkné počasí a závodníci se už nyní těší na další skicrossové závody.

Všechny fotky a videa můžete prohlédnout zde.

 

 

Ski areál Fajtův kopecVelké Meziříčí
  • Výborné napojenína dálnici D1
  • 3 sjezdové tratěk dispozici
  • Délka svahu430 m
  • 200 parkovacích
    míst
    u sjezdovky
  • Rozhlednapřímo u svahu
  • Restauracea ubytování
Provozovatel

SKI KLUB Velké Meziříčí s.r.o. Fajtův kopec 1741
594 01 Velké Meziříčí

Kontakt

+420 566 523 458 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Buďte s námi v kontaktu
Sledujte náš
facebook

F

Mediální partneři
Hitrádio VysočinaRádio Kiss HadyRádio KrokodýlMusic DataVelkomeziříčskoTopkarmotoMoravská televizeAsociace lanové dopravy
Partneři projektu
Kraj VysočinaMládež kraj VysočinaEvropské strukturální a investiční fondyFond Vysočiny
Nahoru