Vyhlášení Českého poháru skicrossu

20230430 122318_copyVe Velkém Meziříčí proběhlo 30. dubna vyhlášení ČP skicrossu z uplynulé sezóny. Vyhlašovalo se celkem 35 závodníků v 6. kategoriích.

V mužské kategorii dominoval závodník Josef Petřek, který porazil svého soupeře Jakuba Lomského a získal zlatou medaili. Na třetí příčce se umístil Jakub Pivnička, který společně se svými dvěma kolegy ukázal, že český juniorský skicross má slibnou budoucnost.

V ženské kategorii se nejvíce prosadila Zuzana Hnyková, která si připsala zlatou medaili. Na druhém místě se umístila Diana Cholenská, která se letos dokázala prosadit i na dospělém Mistrovství světa v Gruzii. Bronzovou pozici obsadila Ivana Česáková.

V juniorské kategorii se opakovalo pořadí z mužské kategorie, když první tři příčky obsadili Petřek, Lomský a Pivnička. V juniorské ženské kategorii zvítězila Zuzana Hnyková, následovaná Ivanou Česákovou a Dianou Cholenskou.

V kategorii přípravek dívek se z Velkého Meziříčí na stupně vítězů probojovala Viktorie Dvořáková, která obsadila 2. místo. V kategorii přípravek chlapců se na 2. příčce umístil Ondřej Doležal, zatímco Vojtěch Doležal bral 3. místo. V kategorii starší žáci se Jiří Vaverka umístil na 4. příčce, stejně jako Amélie Mia Bíbrová v kategorii starší žákyně.

Dana Harvey tentokrát neobhajovala titul v kategorii žen a junorek, jelikož se zotavovala z předchozího zranění. Avšak nyní je zpět v tréninku a připravuje se jako členka juniorské reprezentace na nadcházející sezonu.

Výsledky Českého poháru skicrossu potvrzují rostoucí úroveň českých závodníků v této disciplíně. Jejich úspěchy na domácích i mezinárodních soutěžích svědčí o talentu a tvrdé práci, kterou do svého tréninku vkládají. Gratulujeme všem vítězům a přejeme jim mnoho dalších úspěchů do budoucna.IMG-20230531-WA0009IMG-20230531-WA0007

 

Ski areál Fajtův kopecVelké Meziříčí
  • Výborné napojenína dálnici D1
  • 3 sjezdové tratěk dispozici
  • Délka svahu430 m
  • 200 parkovacích
    míst
    u sjezdovky
  • Rozhlednapřímo u svahu
  • Restauracea ubytování
Provozovatel

SKI KLUB Velké Meziříčí s.r.o. Fajtův kopec 1741
594 01 Velké Meziříčí

Kontakt

+420 566 523 458 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Buďte s námi v kontaktu
Sledujte náš
facebook

F

Mediální partneři
Hitrádio VysočinaRádio Kiss HadyRádio KrokodýlMusic DataVelkomeziříčskoTopkarmotoMoravská televizeAsociace lanové dopravy
Partneři projektu
Kraj VysočinaMládež kraj VysočinaEvropské strukturální a investiční fondyFond Vysočiny
Nahoru