Co blbneš, zima už skončila! aneb návrat travního lyžován mezi závodníky Ski klubu Velké Meziříčí

IMG-20230520-WA0005„Co blbneš, zima už skončila!" byla první reakce okolí na otázku, co děláme teď v dubnu v Orlických horách. „No, přece lyžujeme!"
22. dubna vyjela čtveřice nadšenců poprvé okusit kouzlo travního lyžování na první tréninkové soustředění do Českých Petrovic. Začátky nebyly vůbec snadné a taky poměrně bolavé při zjištění, že se tyto lyže nedají opravdu snadno zastavit. Poprvé jsme měli při lyžování propocené kombinézy a zažili úporné vedro. I přes to všechno nás travní lyžování natolik chytlo, že se závodníci zúčastnili dalších třech tréninkových soustředění v následujících dvou měsících. Druhé soustředění se konalo znovu v Českých Petrovicích na konci dubna, kde už závodníci z volných jízd přešli do obřího slalomu. Na třetí soustředění, které se konalo na kopci Svinec v Beskydech, už vyjela početnější skupina čítající 10 členů. Nejnáročnější svah neodradil ani začátečníky a odměnou jim byla velká pochvala od „trenérů travařů". Rázem závodníci zapomněli na velikou únavu, mastné ruce od oleje, nekonečně se opakující mazání a umývání lyží.
Po týdenní pauze se závodníci vydali na poslední ze čtyř soustředění do zapadlé pohraniční vesničky Orlického Záhoří. Nádherné středisko, krásný mírný svah a slunečné počasí po celý víkend byla nádherná tečka za celým vstupem do travního lyžování a přípravy do nadcházející sezóny.
Během celých dvou měsíců, kromě celovíkendových tréninků, se závodníci jezdili zdokonalovat na tréninky do Předkláštěří, Ski areál Klínek. Zde získávají další zkušenosti s prudkým svahem a jízdou v branách nejen obřího slalomu, ale i náročnějšího slalomu.
Při posledním víkendovém soustředění došlo na otázku "co dál"?. V očích trenérů travařů byla jasná volba....Český pohár! Chvilky zdráhání závodníků už narušila jen slova „Za 14 dnů na start!"IMG-20230513-WA0004IMG-20230527-WA0001IMG-20230527-WA0005

Ski areál Fajtův kopecVelké Meziříčí
  • Výborné napojenína dálnici D1
  • 3 sjezdové tratěk dispozici
  • Délka svahu430 m
  • 200 parkovacích
    míst
    u sjezdovky
  • Rozhlednapřímo u svahu
  • Restauracea ubytování
Provozovatel

SKI KLUB Velké Meziříčí s.r.o. Fajtův kopec 1741
594 01 Velké Meziříčí

Kontakt

+420 566 523 458 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Buďte s námi v kontaktu
Sledujte náš
facebook

F

Mediální partneři
Hitrádio VysočinaRádio Kiss HadyRádio KrokodýlMusic DataVelkomeziříčskoTopkarmotoMoravská televizeAsociace lanové dopravy
Partneři projektu
Kraj VysočinaMládež kraj VysočinaEvropské strukturální a investiční fondyFond Vysočiny
Nahoru