Stubai 1 8.11-13.11.2022

IMG-20221207-WA0000Opět po roce se vydala skupina našich závodníků na dlouho očekávané lyžařské soustředění na rakouském ledovci Stubai v termínu 8. – 13.11. 2022. Tohoto termínu soustředění se zúčastnili závodníci napříč všemi kategoriemi od kategorie přípravky až po ty nejstarší. Po letní pauze to tak byl pro všechny první kontakt se sněhem a předpověď počasí slibovala opravdu sluncem zalité hory.
Více jak sedmihodinovou cestu auty si závodníci zpříjemňovali sledováním televize, k radosti řidiče zpěvem i neustálými výkřiky „Kdy už tam budem?". Po příjezdu ve večerních hodinách jsme zjistili, že auto s večeří zůstalo na dálnici s poruchou. Tohle nikoho ale nezaskočilo, díky dobré zásobě od rodičů. Následovalo ubytování, chystání lyžařského vybavení a po poradě i těšení na pestrý a náročný program dalšího dne.
Některé budíček v 6:00 dost zaskočil, ale rozkaz zněl jasně. Byly i tací, kteří odjíždějící auta téměř dobíhali polooblečení, ale natěšení na první sklouznutí na sněhu s azurovou oblohou. Zkušení a znalí závodníci z minulých soustředění se trpělivě starali o ty nejmladší a společně zvládali náročné přesuny lanovkou. Čas strávený v kabině nepromarnili pohledem na krásná panoramata, ale věnovali ho obouvání a oblékání. Po vystoupání do nadmořské výšky 3000 m.n.m. zbývalo už jen poctivé rozcvičení a doping v podobě hroznového cukru. Závodníci byli rozděleni do dvou družstev podle věkové kategorie.
První den se nesl spíše v duchu volných jízd a opakování všech dovedností, které jsme zapomněli. Jako každý den se po náročném lyžování končilo asi 14:30 a cestu zpět jsme unaveni věnovali pohledu na prosluněné hory. Po návratu na hotel ovšem nepřišel jen vysněný odpočinek, ale sprcha, svačina a nástup na odpolední suchou přípravu. Opět po rozdělení do dvou skupin jsme se věnovali běhání, posilování, vytrvalosti, ale i procházkám či plavání v místním bazénu. A to, před čím jsme si mysleli, že jsme ujeli 800km daleko následovalo hned poté – a to škola! Pak už závodníky čekala jen večeře, videorozbory, strečink a porada na další den.
Program byl neúprosný a další dny byly ve stejném duchu, jen volné jízdy nahradil tvrdý trénink v branách – ať slalomových či obřákových. Přesto jeden večer byl nezapomenutelným dobrodružstvím pro nás všechny. Ne nadarmo se říká, že třetí den bývá kritický. Při soustředěním a pečlivém procházení videorozborů se hotelem rozezněl požární poplach. Po vykouknutí z pokoje a zjištění, že se vlastně nic neděje, jsme si zavřeli dveře, aby nás siréna nerušila a pokračovali dál. Ovšem po pár minutách se ukázalo, že s planým poplachem to nebyla až taková pravda... hotel pohltila tma a křik všichni ven. Mnozí opustili hotel v pyžamech a ponožkách. Ti nejmenší čekali na verdikt hasičů v teple dodávek a o ostatní se postarali hasiči s dekami a sousedé s poskytnutím zázemí ve svých garážích. Po dvou hodinách jsme se mohli bezpečně vrátit zpět na hotel.
Po čtyřech vyčerpávajících dnech strávených na sjezdovce jsme se už všichni těšili na návrat domů. Unaveni, ale spokojeni jsme se vydali na dlouhou cestu zpět, zpříjemněnou trenéry slíbenou návštěvou McDonalda. Ve večerních hodinách už nás vítala náruč rodičů. Soustředění z pohledu trenérů a závodníků bylo příjemné, kamarádské a už se všichni nedočkavě těšíme na blížící se sezónu.IMG-20221207-WA0004IMG-20221207-WA0003

Ski areál Fajtův kopecVelké Meziříčí
  • Výborné napojenína dálnici D1
  • 3 sjezdové tratěk dispozici
  • Délka svahu430 m
  • 200 parkovacích
    míst
    u sjezdovky
  • Rozhlednapřímo u svahu
  • Restauracea ubytování
Provozovatel

SKI KLUB Velké Meziříčí s.r.o. Fajtův kopec 1741
594 01 Velké Meziříčí

Kontakt

+420 566 523 458 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Buďte s námi v kontaktu
Sledujte náš
facebook

F

Mediální partneři
Hitrádio VysočinaRádio Kiss HadyRádio KrokodýlMusic DataVelkomeziříčskoTopkarmotoMoravská televizeAsociace lanové dopravy
Partneři projektu
Kraj VysočinaMládež kraj VysočinaEvropské strukturální a investiční fondyFond Vysočiny
Nahoru